Versiunea Windows 11 va fi disponibila incepand cu octombrie 2021

Fara doar si poate ca sistemul de operare Windows este cel mai folosit pentru laptopuri si sisteme PC desktop. Acest lucru prin prisma faptului ca vorbim despre un sistem de operare usor de folosit si cu o interfata prietenoasa chiar si pentru cei mai putin specializati in folosirea calculatoarelor. De-a lungul deceniilor mai multe versiuni de Windows au fost lansate de Microsoft, iar conform celor de la Microsoft incepand cu luna octombrie 2021 versiunea de Windows 11 va fi disponibila in mai multe etape.

In acest sens acele calculatoare care folosesc deja versiunea de Windows 10 vor putea sa faca upgrade gratuit pentru Windows 11. De asemenea versiunea de Windows 11 va incepe sa vina preinstalata pe laptopuri si sisteme PC care vor fi puse in vanzare. Asa cum ne-a obisnuit cu fiecare versiune noua de Windows, si aceasta ultima versiune a sistemului de operare a celor de la Microsoft aduce o serie de noutati pentru utilizatorii care vor trece la aceasta versiune de Windows.

Prima noutate a versiunii de Windows 11 se refera la design-ul modern si minimalist propus de acest sistem de operare, la care se adauga si o paleta noua de sunete folosite in cadrul sistemul de operare. O a doua noutate se refera la butonul de Start. Acesta va facilita mult mai mult accesarea acelor fisiere recent deschise de utilizator. Acest lucru are la baza functia de cloud si Microsoft 365.

Pentru a raspunde ultimelor progrese in domeniul de gaming, versiunea Windows 11 aduce imbunatatiri semnificative prin faptul ca pune la dispozitia utilizatorilor intregul potential al hardware-ului prin intermediul tehnologiilor precum DirectX12 Ultimate, AutoHDR si Direct Storage. Inclusiv Microsoft Store propune un design imbunatatit prin faptul ca faciliteaza cautarea diferitelor aplicatii, jocuri etc.

In contextul in care munca remote a devenit o moda in ultimii doi ani, versiunea de Windows 11 aduce preinstalata platforma Microsoft Teams, aceasta regasindu-se in meniul Start al sistemului de operare. Prin functionalitatile Microsoft Teams comunicarea si organizarea echipelor de lucru va fi mult facilitata. O alta noutate a versiunii Windows 11 se refera la faptul ca aplicatiile Android vor putea fi folosite direct prin accesarea din meniul principal.

Sistemul de operare Windows 11 inseamna inclusiv posibilitatea de a crea mai multe desktop-uri in acelasi timp. Cu alte cuvinte, in functie de task-urile de care vrei sa te ocupi la un anumit moment dat, vei putea avea un desktop dedicat pentru munca, un altul dedicat pentru diferite cursuri pe care le urmezi, dar si un desktop dedicat jocurilor preferate sau pentru acele activitati pe care le faci in timpul liber utilizand calculatorul.

Nu in ultimul rand Windows 11 inseamna o mai mare rapiditate in rularea pe computer, dar si o mai mare eficienta din punct de vedere energetic. Prin urmare vei putea folosi calculatorul pentru mai mult timp pana ce bateria se va descarca. Cerintele minime pentru instalarea versiunii Windows 11 inseamna un procesor de minim 1 GHz, memoria de minim 4GB RAM si un spatiu de stocare de minim 64GB.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top