Testare componente

Servicii complete:

Acoperim testarea tuturor componentelor unui computer

Profesionalism

Efectuam testarea componentelor folosind echipamente si aparatura profesionala

Rapiditate

Oferim aceste servicii intr-un interval de 24-72 de ore, in functie de componentele care sunt testate

Functionalitate

Este pastrata functionalitatea computer-ului timp indelungat si sunt evitate defectiunile majore

Transparenta

Fiecare client stie exact in ce stadiu se afla operatiunile efectuate

Consultanta

Beneficiezi de consultanta daca merita repararea defectiunilor sau investitia intr-un computer nou

Toate aceste componente trebuie sa functioneze in parametrii optimi pentru a putea beneficia de functionalitatea corespunzatoare a calculatorului. In situatia in care calculatorul nu functioneaza corespunzator exista posibilitatea ca unele dintre aceste componente sa prezinte defectiuni sau sa nu functioneze la performantele necesare.

 

Pentru acest lucru serviciile de testare componente oferite de specialistii nostri pot sa te ajute sa identifici exact cauza care duce la probleme in functionarea computer-ului. In privinta placii de baza vor fi verificate urmatoarele elemente: socket-ul procesorului, sloturile memoriei RAM, porturile USB, placa de retea, placa de sunet, porturile PS2, dar si temperatura si stabilitatea cip-ului northbridge.

In ceea ce priveste procesorul, acesta este mai intai degresat si se aplica pasta termoconductoare. Ulterior este verificata stabilitatea acestuia, temperatura si performanta. Pentru functionarea optima a procesorului sunt foarte importanti anumiti parametrii precum temperatura maxima la care functioneaza, temperaturile pe fiecare nucleu in parte, tensiunea consumata de procesor, dar si stabilitatea la nivelul fiecarui nucleu.

Tot in cadrul serviciilor de testare componente oferite de firma noastra vei putea beneficia de verificarea completa a hard disk-ului. Acest lucru se va face prin conectarea acestuia la o unitate externa si prin scanarea intregii suprafete a hard-ului. Prin scanarea hard disk-ului vor fi obtinute informatii importante cu privire la „sanatatea” acestuia, informatii care vizeaza temperatura maxima la care lucreaza, informatii despre S.M.A.R.T., dar si daca exista sectoare slabe sau sectoare defecte la nivelul hard-ului.

Oferim servicii pentru testarea si verificarea tuturor componentelor calculatorului. In acest sens ne adresam tuturor acelora care au nevoie de testarea urmatoarelor componente PC:

placi de baza

Placi de baza si placi video

Repararea pieselor

procesorul PC-ului

refacerea circuitelor

Hard disk

piese noi

Memoria RAM

punerea in functiune

Sursa de alimentare a computer-ului

verificarea parametrilor

Verificarea parametrilor laptopului, si anume verificarea temperaturii si a echipamentelor periferice

In cazul memoriei RAM, eventualele defecte sau erori pot duce la aparitia unor probleme grave care afecteaza stabilitatea sistemului si functionarea acestuia. In acest sens verificarea si testarea memoriei RAM poate sa fie un proces mai indelungat pentru ca este nevoie de precizie foarte mare in ceea ce priveste testarea conectorilor care trebuie degresati de oxid folosind o solutie speciala, dar si rularea de programe specifice care ofera informatii cu privire la fiecare chip si care scaneaza de eventuale erori. Pentru testarea placii video se curata sistemul de racire de praf, este inlocuita pasta termoconductoare si apoi sunt rulate programe de verificare a stresului prin verificarea temperaturilor la suprasolicitare si prin rularea de filme full HD.

Nu in ultimul rand testarea sursei de alimentare presupune verificarea functionalitatii si stabilitatii sursei. In acest sens este verificata temperatura sursei atunci cand este folosita la capacitate maxima, sunt verificate tensiunile de iesire la nivelul fiecarui conector, dar si daca sunt condensatori umflati. Este testata inclusiv stabilitatea sursei atunci cand aceasta alimenteaza la capacitate maxima. Toate aceste servicii de testare componente sunt oferite de Service Computer pentru a asigura functionalitatea optima a calculatoarelor si a laptop-urilor.

Locatiile noastre

reparatii calculatoare

Magazin Sector 1

Strada Smaranda Brăescu 47A,
0726 141 301 / 0766 093 309

Luni – Vineri : 09:00 – 18:00
Sâmbătă : 09:00 – 14:00

Magazin Sector 2

Bulevardul Chisinau nr.12
0726 141 301 / 0766 093 309

Luni – Vineri : 09:00 – 18:00
Sâmbătă : 09:00 – 14:00

Magazin Sector 4

Bd.Constantin Brancoveanu nr.15, Bl. B17, Sc.2, Apt. 30, interfon 30, parter, Bucuresti
0726.116.356

Luni – Vineri : 09:00 – 19:30
Sâmbătă : 09:00 – 14:00

Magazin Sector 6

Str.Valea Argesului nr.4
0726 116 356

Luni – Vineri : 09:00 – 18:00
Sâmbătă : 09:00 – 14:00

Scroll to Top