Sfaturi pentru a pastra laptopul functional cat mai mult timp

Cu toate ca in domeniul IT progresul este unul foarte rapid si constant putem regasi pe piata de laptopuri modele tot mai performante, atunci cand alegem sa investim intr-un astfel de dispozitiv nu ne dorim sa inlocuim laptopul an de an. Insa pentru a folosi laptopul cat mai mult timp la performantele pentru care a fost proiectat si pentru a nu intampina probleme grave precum diferite defectiuni, este indicat sa urmezi anumite sfaturi care sa te ajute sa pastezi laptopul functional pentru cat mai mult timp. In acest sens iti recomandam sa ai in vedere urmatoarele sugestii:

Nu consuma alimente si lichide cand esti la laptop

Desi de multe ori suntem tentati sa ne bem cafeaua sau ceaiul de dimineata in timp ce deschidem laptopul pentru a verifica e-mailurile si diferitele sarcini pe care le avem de indeplinit, este recomandat sa evitam consumul de alimente si de lichide atunci cand suntem la laptop. Sau chiar consumul de astfel de alimente si lichide in apropierea laptopului. Un singur moment de neatentie poate inseamna sa ne trezim cu cafeaua sau ceaiul peste tastatura. De asemenea biscuitii sau alte alimente pot ajunge foarte usor intre tastele laptopului. Iar de aici se poate ajunge la probleme destul de complicate in ceea ce priveste functionarea laptopului.

Evita folosirea laptopului in incaperi cu abur sau temperaturi ridicate

Daca uneori ai de facut treaba la bucatarie si vrei ca in acelasi timp sa iti faci inclusiv o parte din sarcinile pe care le ai de rezolvat pentru birou sau daca lucrezi remote de acasa, trebuie sa stii ca aburul si temperaturile ridicate pot dauna in timp functionarii laptopului. Prin urmare este recomandat sa eviti folosirea pe termen indelungat a laptopului in astfel de spatii precum bucatariile, spatii cu abur si temperaturi ridicate ca urmare a folosirii cuptorului sau aragazului.

Nu lasa laptopul la indemana animalelor de companie

Un alt sfat util pentru a pastra laptopul tau in conditii optime de functionare pentru cat mai mult timp este acela de a nu lasa laptopul la indemana animalelor de companie, daca ai astfel de animale acasa. Chiar daca de multe ori iubitorii de animale adora sa lucreze cu animalul de companie alaturi, trebuie spus ca aerisirea laptopului atrage foarte rapid particule de praf din incapere si parul animalelor de companie. Prin urmare se poate ajunge la supraincalzirea laptopului si chiar la scurt-circuit. Daca ai animale de companie, poti avea in vedere chiar o curatare profesionala a laptopului.

Economiseste energie

Pentru a prelungi durata de functionare a laptopului poti sa ai in vedere inclusiv economisirea energiei atunci cand folosesti acest dispozitiv. Pentru acest lucru poti sa reduci luminozitatea display-ului, poti sa activezi functionarea laptopului in modul de economisire a bateriei acestuia, dar in acelasi timp poti deconecta diferitele periferice care sunt conectate la laptop.

Asigura mentenanta laptopului

Pentru o functionalitate cat mai indelungata a laptopului este recomandat sa asiguri o ingrijire optima a acestuia. Pentru acest lucru trebuie sa cureti periodic display-ul laptopului, dar in acelasi timp sa apelezi la serviciile de mentenanta oferite de companiile specializate pentru curatarea prafului si pentru schimbarea pastei termoconductoare. Curatarea prafului la intervale regulate poate asigura prelungirea duratei de viata a laptopului.

Tine cont de aceste sfaturi si cu siguranta ca vei putea sa te bucuri de laptopul tau pentru multi ani de zile. In conditiile in care ai nevoie de servicii profesionale pentru mentenanta si ingrijire laptop, nu ezita sa te adresezi unuia dintre cele 4 centre de service pe care compania noastra le pune la dispozitie in Bucuresti.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top