Principalele argumente care recomanda alegerea unui laptop

Daca trebuie sa alegi intre un laptop si un sistem PC desktop, atunci cu siguranta ca trebuie sa „cantaresti” foarte bine care sunt argumentele care recomanda alegerea unuia dintre aceste dispozitive. Tot mai multa lume recomanda laptopul atunci cand vine vorba despre o investitie intr-un computer. In ceea ce urmeaza vei putea gasi care sunt principalele argumente pentru care un laptop este o alegere mai buna comparativ cu un PC desktop.

Dimensiunile si greutatea laptopului

Un prim argument in favoarea unui laptop este dimensiunea acestui dispozitiv, dar si greutatea lui. Astfel vorbim despre un dispozitiv mult mai mic si mai usor fata de un PC desktop. Desi exista si laptopuri cu o diagonala mai mare, trebuie spus ca oricum ar fi, dimensiunea este mult mai mica fata de cea a unui sistem PC desktop. Iar despre greutate nici nu mai poate fi vorba, laptopurile fiind mai usoare, cele din ultima generatie fiind chiar ultra-usoare.

Constructia si portabilitatea laptopului

Un al doilea motiv care recomanda alegerea unui laptop este reprezentat de constructia acestuia, constructie care permite utilizatorilor sa il puna in geanta pentru a-l putea fi folosi oriunde. De cealalta parte, PC-ul este mult mai voluminos si mai greu, fiind imposibil de transportat foarte des in diferite locatii. Prin prisma constructiei, laptopul este foarte usor de a fi transportat oriunde, zi de zi, oferind astfel o portabilitate foarte ridicata. Din acest motiv laptopul este mai avantajos fata de sistemul PC desktop.

Functionarea laptopului pe baza bateriei

Tot printre argumentele care recomanda alegerea unui laptop il reprezinta faptul ca acest dispozitiv functioneaza pe baza bateriei. Astfel laptopul nu trebuie sa fie obligatoriu conectat la sursa de energie electrica pentru a functiona. Prin urmare poti folosi laptopul si in acele situatii in care nu te poti conecta la sursa de energie electrica. Odata incarcat, un laptop poate tine si pana la 10-12 ore, in functie de capacitatea bateriei. Tot din acest punct de vedere putem vorbi si despre o economie facuta in privinta consumului de energie electrica.

Pret mai bun pentru revanzare

Un alt argument care recomanda alegerea unui laptop in defavoarea unui PC este pretul de revanzare care poate fi unul mai bun comparativ cu un PC. Astfel, daca ai ales sa investesti intr-un laptop de ultima generatie si cu functionalitati foarte bune, atunci cu siguranta ca si daca iti doresti sa vinzi la un moment dat laptopul, vei putea obtine un pret mai bun fata de pretul pentru un sistem PC desktop. Acest lucru datorita faptului ca astazi cererea de laptopuri este mult mai mare fata de cererea pentru sisteme PC desktop.

Mai multa eleganta

Nu in ultimul rand merita a fi amintit faptul ca laptopul este mult mai elegant comparativ cu un sistem PC desktop. Din acest punct de vedere liniile folosite pentru design sunt foarte fine si astazi cele mai multe laptopuri sunt extrem de subtiri. De aceea sunt mai elegante indiferent daca sunt mentinute zi de zi pe un birou sau daca sunt folosite in diferite locatii precum cafenele sau biblioteci.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top