Placa de baza defecta. Mai poate fi reparata?

Defectiunile in cazul unui computer pot fi de la cele mai simple, pana la cele mai complexe. Fie ca vorbim despre un laptop sau despre un sistem PC desktop, placa de baza poate sa se defecteze din varii motive. Daca te intrebi daca o placa de baza care este defecta mai poate fi reparata, trebuie sa stii ca din perspectiva noastra de specialisti in reparatii calculatoare raspunsul este unul afirmativ. Placa de baza defecta se poate repara astfel incat calculatorul sa functioneze din nou.

Cauze care pot duce la defectarea placii de baza

Exista mai multe cauze care pot sa fie la baza defectiunilor aparute in cazul placilor de baza ale computerelor. Desi uneori cauzele sunt datorate de neglijenta utilizatorilor laptopului sau al computerului, exista si situatii in care defectiunile nu tin neaparat de modul in care calculatorul este folosit. Printre cauzele care pot conduce la aparitia defectiunilor pentru placa de baza a unui calculator putem aminti urmatoarele:

  • Folosirea unui incarcator diferit fata de cel original pentru incarcarea bateriei – in acest caz vorbim despre supraincalzire, iar de aici poate sa apara defectiunea placii de baza;
  • Ajungerea lichidelor pe laptop sau pe calculator reprezinta o alta situatie in care putem vorbi despre o cauza care sa duca la defectarea placii de baza;
  • Strangerea prafului in carcasa laptopului sau in unitatea centrala – praful adunat prea mult timp poate duce la supraincalzire si la aparitia problemelor in functionarea laptopului, iar de aici se poate ajunge la defectiunea in cazul placii de baza;
  • Lovirea laptopului sau supunerea la diferite socuri – in aceste situatii anumite piese pot fi mutate de la locul lor sau pot fi dezlipite, in consecinta se poate ajunge la o placa de baza defecta si care are nevoie de reparatii.

Pentru reparatii placa de baza, apeleaza la specialisti

Fie ca ai identificat pe cont propriu faptul ca placa de baza a calculatorului este defecta, fie ca doar banuiesti si vrei sa beneficiezi de un diagnostic precis, un service profesionist este fara doar si poate alegerea cea mai oportuna. In cadrul service-ului nostru vei beneficia de personal calificat pentru a se ocupa in cel mai scurt timp de rezolvarea defectiunii la placa de baza a calculatorului tau.

Reparatiile pentru placile de baza presupun dezasamblarea completa a calculatorului. Urmeaza verificarea si testarea tuturor circuitelor de la nivelul placii de baza care este defecta. In baza acestor verificari se va identifica exact care este problema, iar ulterior se va trece la rezolvarea defectiunii in cazul placii de baza. Doar in ultima instanta se are in vedere inlocuirea placii de baza defecte cu o placa de baza noua.

Rapiditate si profesionalism

Pentru orice defectiune la placa de baza a calculatorului tau nu ezita sa apelezi la profesionistii care lucreaza in centrele noastre de service din Bucuresti. Oferim diagnoza in cel mult 24 de ore si reparatii pentru placi de baza in maxim 48 de ore. Pentru toate serviciile efectuate si pentru piesele inlocuite asiguram garantie.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top