PC-ul merge greu? Descopera cum il poti face sa mearga mai repede

Daca ai remarcat faptul ca PC-ul tau functioneaza greu, existand diferite actiuni pe care le intreprinde cu dificultate si ca exista momente in care se misca greu, atunci trebuie sa stii ca exista anumite modalitati prin care sa facem calculatorul sa mearga mai repede. Cu toate ca exista diferite cauze care duc la functionarea inceata a unui PC sau a unui laptop, trebuie spus ca de cele mai multe ori cauza principala este reprezentata de folosirea zilnica a acestor dispozitive.

Folosirea zilnica a calculatorului sau a laptopului presupune descarcarea diferitelor programe si instalarea acestora, instalarea diferitelor extensii pentru PC, navigarea pe internet sau incarcarea hard disk-ului cu diferite tipuri de fisiere.Toate acestea duc la diminuarea performantelor calculatorului odata cu trecerea timpului. In ceea ce urmeaza sunt amintite principalele cauze care pot face calculatorul sau mearga greu, dar si care sunt solutiile pentru a rezolva respectivele probleme.

Programele care pornesc odata cu computerul

Exista diferite programe care pornesc odata ce ai pornit computerul. De cele mai multe ori aceste programe nu sunt necesare a rula odata cu pornirea computerului, insa atunci cand instalezi programele respective aceste sunt bifate a porni instant. Acest lucru inseamna diminuarea performantelor computerului.

Prin urmare nu iti ramane decat sa debifezi acele programe care nu sunt necesare la pornirea computerului, pastrand in acelasi timp pornirea programelor precum antivirusul sau firewall-ul. Aceasta este o solutie care poate face ca un computer sa functioneze mai repede si mai bine.

Problema cu hard disk-ul computerului

O alta cauza care poate afecta performantele computerului se refera la eventuale probleme cu hard disk-ul. In cazul utilizarii intense a unui hard disk pentru mai mult de 3 ani, acesta poate indica semne de oboseala si astfel calculatorul poate merge mai incet. De cealalta parte, pentru laptopurile cu SSD vorbim despre o mai mare fiabilitate fata de hard disk-urile clasice.

Pentru a verifica o eventuala problema cu hard disk-ul este important sa efectuezi o verificare de sectoare compromise sau care pot fi reparate. Poti folosi functia „Scan for and attempt recovery for bad sectors” dupa ce ai dat click pe fiecare dintre partitiile hard disk-ului. Exista diferite programe care pot fi descarcate gratuit de pe internet si pot fi folosite in acest sens. Daca hard disk-ul indica probleme majore, atunci poti avea in vedere inlocuirea acestuia cu un SSD.

Praful acumulat in computer

Desi poate parea greu de crezut, chiar si praful care s-a adunat in timp in computer poate duce la incetinerea unui calculator. Prea mult praf inseamna impiedicarea ventilatiei, ceea ce duce la probleme cu racirea procesorului si implicit la incetinerea calculatorului atunci cand acesta functioneaza. Pentru a evita astfel de probleme tot ceea ce trebuie sa faci este sa apelezi la o curatare profesionala de praf.

Existenta unui virus

Nu in ultimul rand existenta unui virus in computer poate duce la incetinerea performantelor. Dar si daca ai instalat doua programe antivirus in acelasi timp poti sa intampini dificultati in performantele calculatorului. Pentru a rezolva problema virusilor trebuie sa scanezi computerul folosind un program antivirus sau sa apelezi la specialistii nostri pentru devirusare.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top