Cum poti testa viteza de conexiune la internet?

Conexiunea la internet este aproape vitala in zilele noastre. Oriunde mergem cautam sa ne conectam la internet, indiferent daca vorbim despre conexiunea de pe laptop, tableta sau smartphone. Si nu doar ca avem nevoie de conexiune la internet, dar ne dorim sa avem o conexiune cu o viteza cat mai buna astfel incat sa incarcam cat mai repede paginile pe care dorim sau pe care avem nevoie sa le accesam prin intermediul internetului.

Desi furnizorii de servicii de internet se lauda constant cu imbunatatirea vitezei de conexiune la internet, nu intotdeauna lucrurile sunt asa cum se prezinta. Si poate ca uneori intampini dificultati in ceea ce priveste conexiunea la internet si viteza de incarcare a paginilor. Tocmai de aceea este important sa stii ca poti sa verifici viteza de conexiune la internet. Acest lucru este posibil folosind un test simplu, test care iti va oferi informatii reale cu privire la viteza conexiunii pentru a putea compara aceasta viteza cu cea mentionata de provider-ul de internet la care esti abonat(a).

Pentru verificarea vitezei conexiunii la internet nu ai nevoie de aplicatii complexe si nici de cunostinte avansate in utilizarea computer-ului. Este nevoie doar de un dispozitiv care sa fie conectat la internet, existand o multime de programe si website-uri online care iti permit verificarea conexiunii la internet de care dispui la tine acasa sau la birou. Cele mai multe dintre aceste website-uri si aplicatii sunt gratuite. Acestea iti permit testarea vitezei de upload si a vitezei de download, dar si latimea maxima de banda, toate aceste aspecte fiind importante atunci cand vrei sa te asiguri ca beneficiezi de cea mai buna conexiune la internet.

Prin urmare, la o simpla cautare pe Google dupa cuvinte precum „test viteza internet” sau „verificare viteza internet” vei gasi o multime de website-uri care sa iti ofere posibilitatea de a verifica viteza de conexiune. In functie de interfata website-ului tot ceea ce trebuie sa faci este sa apesi un buton pe care scrie „Start Test”, „Incepe testul”, „Run”, „Go” sau alte astfel de cuvinte care printr-o simpla apasare inseamna testarea vitezei de conexiune la internet.

In scurt timp vei putea obtine informatiile relevante ale testului privind viteza de download (exprimata in Mb/s) care se refera la viteza de descarcare a datelor din online, viteza de incarcare (exprimata in Mb/s) care se refera la viteza disponibila pentru a incarca continut in mediul online pe diferite site-uri sau platforme sociale, dar si privind Ping-ul sau durata necesara de la initierea unei conexiuni catre un server de internet si pana in momentul in care conexiunea a fost efectuata (exprimata in milisecunde).

Pe langa paginile din mediul online unde poti testa viteza conexiunii la internet, poti face acest lucru inclusiv folosind sistemul de operare Windows, dar doar in conditiile in care computerul este conectat la un router prin intermediul unui cablu Ethernet. Pentru a verifica viteza conexiunii la internet intr-o astfel de situatie trebuie sa alegi „Network” din „Settings”, iar apoi butonul „Ethernet”, urmat de „Change adaptor options”. Aici vei putea vedea viteza de conexiune la internet odata ce apesi dublu click pe „Ethernet”, viteza exprimata in (Mbps).

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top