Cum poti optimiza sistemul de operare Windows pentru o pornire mai rapida?

Atunci cand te asezi in fata computer-ului iti doresti ca acesta sa porneasca cat mai repede si sa functioneze cat mai bine. Pentru ca acest lucru sa se intample ai nevoie de un sistem de operare Windows care sa functioneze perfect. In cazul in care nu esti multumit(a) de modul in care se misca calculatorul tau, atunci trebuie sa stii ca poti sa optimizezi sistemul de operare Windows astfel incat acesta sa porneasca rapid si sa functioneze fara sa incetineasca in anumite momente. In ceea ce urmeaza vei descoperi cateva sugestii pentru a putea optimiza sistemul de operare astfel incat acesta sa porneasca rapid.

1.Dezinstalarea programelor inutile

Pentru o pornire mai rapida se recomanda sa dezinstalezi toate acele programe pe care le consideri inutile. Astfel, fie ca nu folosesti anumite programe, fie ca acestea au fost instalate automat odata cu instalarea altor programe sau aplicatii software, acestea trebuie dezinstalate pentru a nu consuma inutil resursele computer-ului, dar si pentru a nu rula odata cu pornirea calculatorului. Desi unele astfel de programe sunt de dimensiuni mici, memoria consumata inseamna o pornire mai inceata a calculatorului.

2.Dezactivarea programelor care nu sunt folosite

Pe langa programele care sunt inutile pot exista si anumite programe care pornesc automat odata cu pornirea calculatorului. Insa daca aceste programe sunt utile si le folosesti periodic, dar nu ai nevoie de ele la deschiderea calculatorului, atunci acestea pot fi dezactivate. Pentru acest lucru tot ceea ce trebuie sa faci este sa deschizi Task Manager, la meniul Start-Up si acele programe care nu sunt necesare la deschiderea calculatorului trebuie setate pe optiunea „Disabled”. Doar programele de care ai nevoie sa se deschida imediat ce ai deschis computerul trebuie sa ramana pe optiunea „Enabled”.

3.Renuntarea la setarile pentru economia de energie

In contextul in care nu esti interesat(a) sa economisesti energie, atunci poti renunta la functionalitatea de inchidere a monitorului pentru acele cateva minute in care lipsesti de la calculator. Pentru acest lucru trebuie efectuata setarea din Control Panel a meniului „Power Options” si trebuie sa optezi pentru dezactivarea functiei de „Sleep” astfel incat monitorul calculatorului sa nu mai intre pe pauza pentru cele 5-10 minute in care nu esti in fata calculatorului. Acest lucru permite repornirea imediata a calculatorului.

4.Dezactivarea functiilor de share

O alta optiune pentru o pornire mai rapida a calculatorului este aceea de a opta pentru dezactivarea optiunilor de share pentru imprimanta sau pentru fisierele de pe calculator. De asemenea acest lucru va permite evitarea actiunii de cautare a altor calculatoare in retea, ceea ce inseamna economie de resurse si de timp pentru calculator.

In functie de modul in care ruleaza sistemul de operare pe care il folosesti pe computerul tau, poti alege care dintre aceste sugestii se aplica si care nu. In situatia in care aceste sugestii nu sunt suficiente pentru o pornire mai rapida a sistemului de operare Windows, nu ezita sa apelezi la specialistii nostri.Te putem ajuta sa optimizezi sistemul de operare sau sa identificam daca exista vreo alta problema care duce la pornirea greoaie a sistemului de operare.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top