Cum poti identifica erorile si problemele hard disk-ului

Deteriorarea sau pierderea unei portiuni foarte mici a hard disk-ului poate fi cu adevarat devastatoare. Daca anumite programe sau jocuri pe PC pot fi reluate de unde au fost lasate, anumite fisiere si documente sunt adesea imposibil de recuperat. De foarte multe ori pierderea datelor si a fisierelor vine ca urmare a faptului ca hard drive-ul este defect.

Chiar daca la prima vedere ai putea spune ca astfel de probleme s-au ivit din senin, trebuie spus ca exista anumite probleme care pot indica faptul ca hard drive-ul computer-ului este la un pas de a se deteriora iremediabil. Este adevarat ca atunci cand apelezi la specialistii in mentenanta si reparatii calculatoare vei putea stii exact daca hard drive-ul are probleme. Insa trebuie spus ca orice utilizator poate sa identifice anumite semnale care conduc spre o eventuala defectiune a hard disk-ului, putand duce pana chiar la distrugerea acestuia.

Oprirea si repornirea computer-ului

Un indiciu care poate sa te duca la gandul ca ai putea avea o problema a hard disk-ului este atunci cand computer-ul se opreste si reporneste fara sa primeasca in acest sens comenzi din partea utilizatorului. Astfel de comportamente ale computer-ului te pot duce usor cu gandul la probleme ale hard drive-ului.

Verifica existenta programelor malware

O a doua cauza foarte intalnita si care poate indica astfel de defectiuni este aceea in care programele de tip malware sunt instalate pe computer. De multe ori astfel de programe malware sunt cu adevarat devastatoare pentru hard disk. De la coruperea fisierelor, la incetinerea performantei computer-ului si pana la daune fizice, toate acestea pot surveni ca urmare a unor programe de tip malware care s-au instalat pe computer. Tocmai de aceea instalarea unui program antivirus este esentiala si indispensabila.

Decongestionarea drive-ului

O alta situatie in care poate indica probleme la nivelul drive-ului este aceea in care functionarea foarte inceata a unui computer poate fi semnalata de un drive care este foarte incarcat. In acest sens poti avea nevoie de dezinstalarea programelor pe care nu le folosesti sau sa apelezi la unealta pentru curatarea drive-ului pusa la dispozitie de sistemul de operare. In aceasta etapa vei putea identifica faptul ca erorile la nivel de hard disk sunt un rezultat al fragmentarii drive-ului, acesta putand fi un efect advers pentru procesele de stocare a datelor. Fragmentarea este acel proces prin care fisierele sunt „rupte” in diferite bucati si sunt distribuite aleatoriu la nivelul drive-ului, acest fapt crescand timpul de incarcare.

Ia in calcul defectiuni fizice

Nu in ultimul rand poti observa anumite mesaje de eroare sau probleme care pot semnala faptul ca anumite componente fizice ale computer-ului au suferit defectiuni. Aceste semnale pot fi identificate sub forma sunetelor scoase de hard drive sau sub forma unor erori ale anumitor parti componente pe partea de hardware.Daca ai banuiala oricareia dintre aceste probleme, este indicat sa apelezi la specialistii in mentenanta pentru a face o verificare si o diagnosticare exacta. Specialistii care lucreaza in centrele noastre de service sunt pregatiti pentru a identifica exact problema sau defectiunea cu care te confrunti in cazul computer-ului.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top