Cum facem update la BIOS-ul laptopului sau al PC-ului?

Atunci cand discutam despre BIOS avem in vedere acel cip care asigura pornirea oricarui computer si incarcarea sistemului de operare. Indiferent daca vorbim despre un laptop sau un sistem PC desktop, acestea au un BIOS care asigura functionarea optima a computerelor.

BIOS-ul poate fi actualizat, insa este important de subliniat ca acest lucru trebuie facut doar daca ai suficient de multa experienta pentru a face aceste operatiuni. In caz contrar este recomandat sa te adresezi specialistilor nostri pentru a avea certitudinea ca update-ul pentru BIOS-ul computerului tau a fost realizat exact cum trebuie.

Update-ul BIOS-ului – Trebuie sau nu facut?

Foarte multi utilizatori de computere atunci cand aud despre un update pentru calculator se gandesc sa faca acest lucru in speranta ca un astfel de pas inseamna performante mai bune pentru PC-ul lor. Ei bine, la intrebarea daca un update pentru BIOS este absolut necesar, raspunsul este unul negativ. Actualizarea BIOS-ului nu reprezinta o necesitate si este recomandata doar in anumite cazuri extreme.

O situatie in care se recomanda actualizarea BIOS-ului este acea in care apar conflicte intre sistemul computer-ului si diferite programe ca urmare a faptului ca versiunea de BIOS este una foarte veche si depasita de noile programe si aplicatii.

Tot o situatie in care este recomandata actualizarea BIOS-ului este aceea in care ultimele versiuni de drivere nu pot fi folosite datorita faptului ca versiunea de BIOS a calculatorului este mult prea veche sau aceasta nu poate suporta driverele aparute pentru sistemul de operare.Nu in ultimul rand poti sa ai in vedere actualizarea BIOS-ului in acele situatii in care iti doresti activarea unor facilitati ale computerului, facilitati care pot sa fie accesate doar dupa update-ul pentru BIOS-ul calculatorului.

Cum se face update pentru BIOS?

Daca este necesara actualizarea BIOS-ului calculatorului tau, atunci trebuie sa stii ca aceasta operatiune nu este una foarte complicata sau care necesita enorm de multe cunostinte, insa este nevoie de maxima atentie pentru a nu face vreun pas gresit.Prima etapa in actualizarea BIOS-ului este verificarea modelului de PC sau de laptop si a versiunii de BIOS.

Pentru acest lucru trebuie sa tastezi in spatiul de Search al sistemului de operare „msinfo”. Urmeaza apoi sa accesezi website-ul producatorului computerului pe care il folosesti, sa introduci modelul de computer pe care il ai si apoi sa cauti dupa termenul „BIOS” in search. Vei gasi acolo fisierele aferente pentru BIOS si va trebui sa descarci fisierul pentru actualizarea de BIOS.

Urmeaza apoi ca fisierele descarcate de pe site-ul producatorului sa fie instalate, iar acest lucru se face de obicei prin rularea fisierului executabil descarcat de pe website-ul producatorului. Urmand acesti pasi simpli poti face o actualizare a BIOS-ului pe cont propriu in doar cateva minute.

Daca totusi nu te descurci sa faci pe cont propriu actualizarea BIOS-ului sau daca nu ai incredere ca pasii pe care ii urmezi sunt cei corecti, atunci cea mai sigura alegere o reprezinta serviciile specializate oferite de service-ul nostru. La noi vei beneficia de expertiza unei echipe de specialisti care in foarte scurt timp va realiza actualizarea BIOS-ului pentru orice tip de computer.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top