Cum curatam in mod corect ecranul laptopului?

Intretinerea laptopului presupune inclusiv curatarea periodica a ecranului. Aceasta operatiune nu este nici pe departe una dificila si poate fi efectuata de catre fiecare persoana care detine si foloseste frecvent un laptop. Insa trebuie spus ca este important sa stim cum facem curatarea ecranului laptopului in mod corect, astfel incat sa nu aduca prejudicii ecranului.

Odata cu trecerea timpului, pe orice ecran de tip LCD se aduna murdarie si urme de maini. Iar praful este aproape intotdeauna prezent pe ecranul laptopului. Acestea duc la vizibilitate mai slaba pe display-ul laptopului. Pentru a curata ecranul laptopului avem nevoie de o solutie special conceputa pentru a curata astfel de ecrane de tip LCD, dar si de o mica laveta sau carpa din microfibra. Acestea sunt absolut necesare pentru a te asigura ca in timp ce vei curata ecranul laptopului, nu vei zgaria ecranul.

Tocmai de aceea este recomandata evitarea folosirii servetelor de hartie, a servetelor pentru fata sau a obiectelor folosite pentru spalarea altor obiecte din casa. Orice folosesti pentru a aplica solutia speciala pentru curatarea ecranului de laptop, trebuie sa fie un material moale si finut. Solutiile pentru curatarea display-urilor LCD pot fi sub forma lichida sau sub forma de spray.

Prin urmare, pentru a curata ecranul laptopului trebuie aplicata solutia respectiva pe carpa sau laveta din microfibra. Insa inainte de a aplica solutia respectiva pe ecranul laptopului, trebuie sa te asiguri ca acesta este oprit si ca nu este cald. Niciodata nu trebuie ca solutia de curatare sa fie aplicata direct pe display, existand riscul ca in urma unei astfel de aplicari directe solutia sa patrunda in diferite orificii ale laptopului si sa provoace daune sau chiar sa nu mai permita functionarea laptopului.

Ulterior aplicarii de solutie pe carpa folosita pentru curatarea ecranului laptopului trebuie sa efectuezi miscari circulare pe display, insa fara a aplica presiune prea mare. Trebuie ca orice urma de solutie de curatare sa fie indepartata, iar apoi ecranul trebuie lasat sa se usuce fara a folosi orice alt dispozitiv de uscare.

In situatia in care folosesti un laptop cu ecran de tip touchscreen, atunci lucrurile difera putin. Iar acest lucru se datoreaza faptului ca aceste display-uri atrag mai mult praf fata de ecranele de tip LCD. Astfel vei avea nevoie de o carpa din microfibra care trebuie folosita pentru a sterge orice urma de mizerie de pe ecranul de tip tactil, in principal indepartarea grasimii rezultate de la atingerea ecranului cu mainile.

Acest lucru trebuie facut printr-o miscare verticala sau orizontala intr-o singura directie. Daca ecranul este foarte murdar, atunci poti sa umezesti foarte putin un colt al lavetei de microfibra si apoi aceasta trebuie folosita in acelasi mod pentru a sterge murdaria de pe ecranul touchscreen.

Apoi foloseste din nou partea uscata a carpei si in final lasa se sa usuce ecranul.Tine cont de aceste indicatii atunci cand vrei sa te asiguri ca ecranul laptopului tau este curatat cum trebuie astfel incat sa asigure o vizibilitate perfecta, dar in acelasi timp sa asiguri intretinerea optima a laptopului.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top