Ce trebuie sa faci daca ai varsat lichid pe laptop?

Cu totii iubim sa folosim laptopul atunci cand avem de rezolvat diferite sarcini care necesita un computer. Iubim sa folosim laptopul pentru ca ne permite sa lucram de oriunde si la orice ora. Fie ca vrei sa savurezi cafeaua in bistro-ul tau preferat in fiecare dimineata si ai nevoie sa fii in fata laptopului, fie ca esti la birou si vrei sa te bucuri de cafeaua preferata, fie ca vizionezi serialul preferat din confortul fotoliului de acasa in timp ce te relaxezi la o cana cu ceai, laptopul este predispus la a fi afectat de lichidele care pot sa fie varsate accidental pe tastatura acestuia.

Desi nu este de dorit o astfel de situatie, trebuie spus ca astfel de accidente au loc uneori. Tocmai de aceea este foarte important sa stii care sunt pasii pe care trebuie sa ii urmezi daca un astfel de accident s-a intamplat si din greseala a ajuns pe tastatura laptopului tau cafea, ceai sau apa.

Primul pas este sa scoti sursa de alimentare cu energie electrica din laptop. Este cunoscut faptul ca apa impreuna cu un circuit electric „nu fac casa buna”, iar acest lucru este valabil si in cazul laptopului. Daca laptopul pe care il folosesti permite scoaterea bateriei, atunci este recomandat sa procedezi si la acest aspect. Pasul al doilea il reprezinta oprirea laptopului. Acest lucru trebuie facut imediat cum ai realizat ca lichidul a ajuns pe tastatura laptopului. Orice intarziere sau alta operatiune efectuata pe laptop poate duce la daune considerabile.

La pasul urmator este nevoie de indepartarea lichidului de la nivelul tastaturii. Pentru acest lucru este indicat sa folosesti servetele absorbante sau un prosop fin. In timp ce se incearca indepartarea lichidului care a ajuns la nivelul tastaturii laptopului, este important ca tastele sa nu fie bruscate in niciun fel si sa nu apesi foarte puternic pe tastatura sau pe carcasa laptopului. Odata ce a fost indepartata cea mai mare parte a lichidului de pe tastatura, este recomandat ca ulterior laptopul sa fie asezat intr-o pozitie care sa permita scurgerea lichidului care ar fi putut ajunge in interiorul carcasei.

Daca se observa ca inca mai exista lichid odata cu pozitionarea laptopului intr-un anumit unghi, atunci se folosesc din nou servetele absorbante. Este complet nerecomandata folosirea unor surse de aer cald pentru incercarea de a indeparta mai rapid si mai eficient lichidul care a ajuns accidental pe tastatura laptopului sau in interiorul carcasei. Aerul cald nu va face altceva decat sa creeze alte probleme mai mari si mai dificil de rezolvat. Nu in ultimul rand se recomanda ca laptopul sa fie lasat la uscat cel putin 24-36 de ore inainte de a-l porni din nou.

Pentru a avea certitudinea ca nu exista probleme majore in urma accidentului in urma caruia lichidul a ajuns pe tastatura laptopului este recomandat sa apelezi la un service autorizat pentru mentenanta si reparatii laptop. Service Computer iti pune la dispozitie o gama completa de servicii care te pot ajuta intr-o multitudine de situatii in privinta intretinerii si a reparatiilor pentru laptop.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top