Ce faci atunci cand laptopul tau nu porneste?

Daca intr-o zi vrei sa pornesti laptopul si acesta refuza sa porneasca, atunci cu siguranta ca te regasesti intr-o situatie neplacuta. Indiferent daca iti doresti sa te apuci de treaba la birou sau daca vrei sa vizionezi un film atunci cand esti acasa, laptopul care nu porneste cu siguranta ca iti va strica toata dispozitia.

Insa trebuie spus ca uneori cauzele care fac ca laptopul sa nu porneasca pot avea rezolvari relativ simple si pe care oricine le poate aplica pentru ca laptopul sa porneasca din nou. Tocmai de aceea, in ceea ce urmeaza amintim cateva dintre solutiile pe care poti sa le incerci daca te confrunti cu situatia in care laptopul personal sau cel de la birou refuza sa porneasca.

1.Verifica bateria laptopului

Desi nimanui nu prea ii vine sa creada, de foarte multe ori cele mai banale lucruri sunt acelea pe care nu le remarcam atunci cand apar dificultati in folosirea unui laptop. Printre acestea descarcarea bateriei poate sa fie cauza pentru care laptopul tau nu porneste. Daca bateria s-a descarcat fara sa iti dai seama, atunci cu siguranta ca laptopul refuza sa porneasca.

Prin urmare asigura-te ca laptopul este conectat la sursa de curent sau ca bateria este incarcata. Daca ulterior porneste, atunci inseamna ca nu este nici o defectiune la laptopul tau. Daca totusi nu bateria este problema sau daca si dupa ce ai conectat laptopul la sursa de curent acesta refuza sa porneasca, atunci alta este cauza.

2.Nu porneste laptopul sau sistemul de operare?

O alta situatie in care multa lume se agita atunci cand vine vorba despre functionarea laptopului este momentul in care acesta de fapt porneste, dar nu intra in sistemul de operare Windows instalat pe laptop. Acest lucru este o alta cauza pentru care foarte posibil nu poti accesa fisierele laptopului tau. Insa rezolvarea nu vizeaza vreo defectiune de hardware, ci este nevoie de rezolvarea problemelor cu sistemul de operare Windows.

Pentru acest lucru poti incerca pornirea Windows-ului in Safe Mode folosind tasta F8 la pornirea laptopului. Dupa ce ai deschis Windows-ul trebuie sa stergi anumite modificari facute in ultima perioada sau sa dezinstalezi programele. In situatia in care aceasta abordare nu functioneaza, atunci trebuie reinstalat sistemul de operare.

3.Asigura-te ca nu este defect display-ul

O alta situatie este aceea in care laptopul porneste de fapt, dar display-ul are o problema si prin urmare nu se afiseaza nimic pe display. Acest lucru se intampla atunci cand la pornirea laptopului poti sa auzi cu HDD-ul porneste si lucreaza, dar pe ecran nu se afiseaza nimic.

Totusi, daca privesti foarte atent si din diferite unghiuri, vei putea observa un display foarte intunecat, indicand defectiunea display-ului. In aceste conditii este nevoie de schimbarea display-ului sau a invertorului. Pentru acest lucru poti sa apelezi la serviciile oferite in centrele noastre de service.Daca nici una dintre aceste solutii nu te ajuta atunci cand laptopul refuza sa porneasca, nu iti ramane decat sa apelezi la specialistii nostri pentru diagnosticare si pentru rezolvarea problemei cu care te confrunti in cazul laptopului tau in cel mai scurt timp.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top