Ce facem atunci cand laptopul nu se mai incarca?

Daca intr-o zi observi faptul ca laptopul tau incepe sa nu mai functioneze cum trebuie si ca acesta nu se mai incarca, chiar daca laptopul este conectat la incarcator, atunci cu siguranta ca trebuie sa gasesti care este problema. Exista o serie de pasi pe care ii poti urma pentru a identifica problema si poate chiar pentru a o rezolva. Insa daca vorbim despre o defectiune complexa si pe care nu ai identificat-o, atunci nu iti ramane decat sa apelezi la specialistii in reparatii laptop.

Verificam toate cablurile

Un prim pas in identificarea cauzei care duce la imposibilitatea laptopului de a se incarca este verificarea cablurilor care sunt conectate la laptop. In acest sens trebuie sa te asiguri de faptul ca atat cablurile care sunt conectate la laptop, cat si cele care sunt conectate la priza sau la adaptorul incarcatorului, sunt bine conectate.

Scoatem bateria laptopului

In cazul in care folosesti un laptop a carui baterie poate fi scoasa, poti sa treci la pasul urmator si sa scoti bateria din laptop. Dupa ce ai scos bateria laptopului asteapta cateva secunde, apoi conecteaza laptopul la incarcator si porneste din nou device-ul. Daca laptopul porneste fara baterie, atunci cu siguranta ca problema este bateria laptopului. In acest caz este nevoie de inlocuirea bateriei cu una noua. Daca bateria laptopului nu este detasabila, atunci cea mai buna alegere o reprezinta serviciile de reparatii laptop ale unui service autorizat.

Verificam daca exista avarii, daune sau deteriorari

O alta varianta pentru a identifica motivul pentru care laptopul nu se mai incarca este sa ne asiguram de faptul ca nu exista alte avarii sau deteriorari in afara de eventualele probleme la cablu. Trebuie sa verificam portul de incarcare al laptopului, sa nu existe crapaturi sau fisuri ale carcasei in zona portului de incarcare sau sa ne asiguram ca adaptorul laptopului nu emana un miros de ars.

Sa evitam sa folosim prea multe programe

Desi de multe ori putem crede ca problema pentru care laptopul nu se incarca este de natura hardware, trebuie spus ca si utilizarea prea multor programe in acelasi timp poate duce la imposibilitatea de a incarca laptopul. Folosirea prea intensa a laptopului nu permite incarcarea acestuia in timp util. Acest lucru poate fi cauzat de incalzirea prea tare a laptopului, iar ventilatoarele vor necesita mai multa putere pentru a raci laptopul. De aici deriva folosirea intensa a bateriei pentru racirea laptopului.

Ajustarea setarilor bateriei

Nu in ultimul rand putem sa verificam setarile bateriei. Pentru acest lucru trebuie sa mergem in Settings à System à Power & Sleep, iar de aici putem verifica setarile pentru baterie. Acest lucru ne permite sa alegem acele setari care sa ne ofere o functionare optima a bateriei. Uneori cea mai simpla optiune este resetarea setarilor bateriei printr-un click pe „restore default settings for this plan”.Daca nici una dintre aceste sugestii nu functioneaza si laptopul continua sa nu se incarce, atunci te asteptam intr-unul dintre centrele noastre de service pentru reparatii laptop.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top