Care sunt simptomele unui laptop care are nevoie de reballing?

Functionarea optima a laptopului necesita o placa video care sa functioneze intotdeauna in parametrii corespunzatori. Prin prisma faptului ca laptopurile moderne sunt foarte compacte, in cazul acestor dispozitive cipul grafic este lipit la nivelul placii de baza cu bilute special concepute pentru a asigura contactul dintre placa de baza si cipul grafic.

Daca cipul video se dezlipeste partial de pe placa de baza, atunci vor aparea probleme cu aprinderea laptopului sau cu afisarea unor imagini distorsionate la nivelul display-ului. In contextul in care apar astfel de probleme vei avea nevoie de reparatii placi video reballing.

Prin reballing se intelege dezlipirea cipului video defect de la nivelul placii de baza la temperaturi ridicate, indepartarea profilului de bile si aplicarea unui nou strat de astfel de bile speciale pentru lipirea cipului video. Toate aceste operatiuni pot fi realizate doar cu ajutorul echipamentelor tehnice specializate in cadrul unui service autorizat pentru reparatii laptopuri.

Printre principalele semnale care indica faptul ca laptopul tau are nevoie de servicii de reparatii placi video reballing putem regasi situatiile in care:

  • Laptopul porneste fara a afisa nimic pe display;
  • Laptopul se aprinde si afiseaza dungi pe ecran;
  • Laptopul se restarteaza fara incetare la aproximativ 2 secunde dupa pornire;
  • Laptopul se deschide si display-ul este impartit in mai multe ecrane pe care afiseaza imaginile;
  • Mai multe dintre componentele laptopului nu functioneaza: mouse-ul, tastatura, unitatea optica, porturile USB etc.

In oricare dintre aceste situatii este recomandat sa apelezi la un service autorizat pentru reparatii laptopuri. Un astfel de service este cea mai buna optiune pentru a nu executa pe cont propriu diferite operatiuni care pot duce la daune mai mari si implicit la cresterea costurilor pentru reparatii. In service-ul nostru vei putea beneficia de servicii pentru reparatii placi video reballing astfel incat in cel mai scurt timp vei putea utiliza din nou laptopul.

In cadrul acestor reparatii de reballing pentru placa video a laptopului sunt urmati mai multi pasi. Primul pas este dezlipirea cipului de pe placa de baza. Indiferent daca vorbim despre cip video, cip northbrige sau cip southbridge, acesta este dezlipit de pe placa de baza cu ajutorul aparaturii specializate.

Sunt folosite curbele de temperatura optima avand in vedere tipul de cip si aliajul folosit pentru lipirea acestuia pana in momentul in care „bilutele” regasite sub cip se lichefiaza. Odata ce aceste bilute sunt lichefiate, cipul se poate desprinde de la nivelul placii de baza. Este foarte importanta respectarea curbelor de temperatura si folosirea aparaturii adecvate. In caz contrar exista riscul de a distruge placa sau cipul prin incalzirea acestuia in mod neuniform.

Pasul urmator in procesul de reparatii placi video reballing consta in curatarea pad-urilor de la nivelul cipului si de la nivelul placii de baza de cositorul ramas in urma prinderii acestor cipuri pe placa de baza. Tot acum sunt verificate pad-urile. Ulterior este refacuta matrita de bile si in final se lipeste cipul pe placa de baza.

Din nou trebuie respectate curbele de temperatura utilizate in momentul desprinderii cipului de pe placa de baza.Toate aceste operatiuni sunt efectuate in cadrul service-ului nostru de calculatoare de catre tehnicieni specializati si cu vasta experienta in domeniu.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top