Care sunt semnele care indica o problema la display-ul laptopului?

De foarte multe ori atunci cand observi ca apar probleme la display-ul laptopului iti pui intrebarea daca problemele respective sunt cauzate de defectiuni ale ecranului propriu-zis ori daca aceste defectiuni sunt cauzate de alte componente hardware sau software ale sistemului. Desigur, daca se observa avarii fizice care pot fi vizibile cu ochiul liber, precum o crapatura sau o fisura, atunci cauza problemelor este evidenta.

Insa daca nu exista astfel de avarii fizice care pot fi remarcate cu ochiul liber la nivelul ecranului laptopului si ecranul are anumite probleme, atunci nu iti ramane decat sa apelezi la un service autorizat care ofera servicii pentru reparatii display laptop. Printre semnele care indica o eventuala defectiune la ecranului laptopului regasim aparitia unor puncte sau linii pe display, redarea culorilor intr-un mod neobisnuit sau luminozitatea slaba a display-ului.

Semne care indica o problema la display-ul laptopului

Unul dintre indiciile care te pot duce cu gandul la o defectiune a ecranului laptopului este afisarea ecranului complet alb la pornirea dispozitivului. Astfel de semne sunt cel mai adesea in legatura cu o defectiune in privinta conexiunii display-ului cu placa de baza. Este posibil sa fie o problema generata de desprinderea cablului din pozitia optima la nivelul placii de baza sau cauza poate fi desprinderea conectorului display-ului. Sau poate cablul de legatura prezinta o defectiune.

O alta problema poate fi un display intunecat chiar si atunci cand laptopul este conectat la sursa de energie electrica sau cand bateria este incarcata complet. Este un simptom care semnaleaza faptul ca lumina de fundal a display-ului nu se mai aprinde. In acest caz fie tubul de sticla ce ofera luminozitate display-ului este defect, fie conexiunile cu placa de baza pot fi defecte si pot genera astfel de probleme.

Faptul ca display-ul laptopului incepe sa palpaie indica de asemenea o problema. Intr-o astfel de situatie nu exista decat optiunea inlocuirii display-ului. Tot pentru schimbarea display-ului de laptop va trebui sa optezi si daca intampini situatia in care laptopul porneste normal si in timpul pornirii apar una sau mai multe linii subtiri pe display. In conditiile in care la miscarea ecranului liniile respective se misca sau isi schimba culorile, atunci este cu siguranta necesara inlocuirea display-ului.

O imagine incetosata sau decolorata poate fi o alta situatie care indica necesitatea unor reparatii display laptop. Exista varianta in care intr-o astfel de situatie problema sa fie cauzata de placa grafica. Insa exista si posibilitatea ca problema sa fie una la nivelul display-ului. Avand in vedere faptul ca inlocuirea placii de baza este mult mai scumpa decat inlocuirea display-ului, este recomandat sa folosesti un monitor extern. Daca problemele identificate pe display-ul laptopului sunt vizibile inclusiv pe monitorul extern, atunci cu siguranta problema are legatura cu placa grafica si nu are legatura cu display-ul acestuia.

Apeleaza la specialistii in reparatii laptop

Daca laptopul tau prezinta una dintre problemele anterior amintite, atunci este recomandat sa rezolvi aceasta problema intr-un service autorizat. Aici vei putea beneficia de servicii complete pentru identificarea exacta a defectiunii la display-ul laptopului tau. Ulterior, odata identificata defectiunea, se va trece la operatiuni specifice pentru reparatii display laptop. In conditiile in care nu exista posibilitatea de a remedia defectiunea, se va opta pentru schimbarea display-ului laptopului tau cu un display nou.

Atunci cand apelezi la service-ul nostru pentru rezolvarea defectiunii la display-ul laptopului tau vei beneficia de promptitudine si servicii de calitate. Diagnosticarea dureaza intre 12 si 48 de ore, iar remedierea defectiunilor se face de cele mai multe ori in ziua urmatoare finalizarii diagnosticarii. Pentru orice problema la display-ul laptopului, te asteptam intr-unul dintre centrele noastre de service deschise in Bucuresti.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top