In contextul in care progresul tehnologic in domeniul IT este unul foarte important si foarte rapid, nu este surprinzator ca tot mai multi utilizatori de laptop isi doresc sa beneficieze de cele mai noi performante ale unor astfel de dispozitive. Chiar daca preturile pentru laptopuri sunt astazi foarte accesibile, este important de subliniat ca si un laptop vechi poate sa ofere performante la standarde cat mai ridicate. Pentru acest lucru este nevoie doar de un upgrade.
Ce iti doresti de la upgrade-ul laptopului?
Cu siguranta ca atunci cand ti-ai cumparat laptopul aveai in minte care sunt procesele si operatiunile pe care urmeaza sa le desfasori pe laptopul respectiv. Daca la momentul respectiv iti era suficient, astazi foarte probabil ca programele si aplicatiile software tot mai avansate nu pot fi folosite pe laptop sau ruleaza cu dificultate. Intr-o astfel de situatie este important sa stii ce iti doresti de la un upgrade pentru un laptop vechi.
Upgrade-ul pentru un laptop vizeaza in primul rand partea de hardware, dar in acelasi timp poate sa includa si actualizarea pe partea aplicatiilor software. Insa inainte de toate orice upgrade al unui laptop vechi trebuie sa aiba ca si obiectiv partea de hardware. In acest sens pentru un upgrade care sa aduca imbunatatirea performantelor laptopului este nevoie de inlocuirea HDD-ului cu unul nou sau poate chiar de alegerea unui SSD. Laptopurile vechi sunt dotate de cele mai multe ori cu HDD-uri cu o capacitate mica de stocare. Prin urmare este recomandat sa treci la un HDD cu o mai mare capacitate sau cu un SDD pentru o viteza mai buna de rulare.
Un alt upgrade pentru laptopul vechi poate fi cel referitor la memoria RAM. Toate informatiile care sunt folosite in momentul utilizarii laptopului sunt stocate la nivelul memoriei RAM. Tocmai de aceea capacitatea de stocare si rapiditatea cu care informatiile trec prin aceasta memorie are rolul de a influenta performantele calculatorului. Un upgrade in privinta memoriei RAM inseamna inlocuirea placutelor sau suplimentarea acestora pentru a raspunde nevoii de a functiona mai rapid laptopul respectiv.
Tot in privinta upgrade-ului pe partea de hardware putem avea in vedere si actualizarea pentru placa video, placa de sunet sau pentru placa de baza. In functie de scopul pentru care ai nevoie de laptop, acestea pot aduce imbunatatiri semnificative in folosirea unui laptop vechi pentru aplicatii si programe noi care sa functioneze fara incetinirea laptopului.
Dincolo de aceste upgrade-uri pentru componentele hardware, un laptop vechi trebuie sa aiba in vedere upgrade si pe partea de software. In acest sens este nevoie de instalarea unei versiuni cat mai noi a sistemului de operare Windows, dar si actualizarea sau instalarea ultimelor versiuni de drivere pentru programele instalate.
Apeleaza la un service autorizat pentru upgrade laptop
Daca iti doresti un upgrade pentru laptopul vechi, cea mai buna alegere o reprezinta un service autorizat. Aici vei putea beneficia de personal calificat si cu experienta, dar si de piese originale. In service-ul nostru oferim servicii pentru upgrade laptop cu garantie pentru piesele inlocuite si pentru manopera executata de tehnicienii nostri.