Care sunt cauzele pentru care ventilatorul laptopului merge continuu?

In momentul in care observi faptul ca pe durata utilizarii laptopului ventilatorul merge fara oprire, inseamna ca este foarte probabil sa te confrunti cu o defectiune la aceasta componenta a laptopului tau. Ventilatorul are rolul de a preveni supraincalzirea laptopului. Supraincalzirea laptopului poate produce daune grave la nivelul laptopului. Tocmai de aceea este foarte important sa te asiguri de faptul ca ventilatorul laptopului nu functioneaza continuu.

Exista mai multe cauze care pot duce la functionarea defectuoasa a ventilatorului la nivelul laptopului. O prima cauza care ar putea duce la functionarea improprie a ventilatorului este praful care s-a adunat in interiorul carcasei. Praful nu va permite functionarea optima a laptopului si implicit a ventilatorului atunci cand aceasta componenta va incerca sa previna supraincalzirea laptopului.

Tot in randul cauzelor care pot duce la functionarea ventilatorului fara ca acesta sa se opreasca regasim si murdaria, firmiturile, firele de par sau resturile care pot ajunge in interiorul carcasei daca utilizatorul nu are suficient de multa grija in utilizarea laptopului.

Un alt motiv pentru care poti auzi ventilatorul functionand fara oprire poate fi reprezentat de faptul ca zonele prin care ventilatorul elimina aerul pe durata functionarii sunt acoperite de diferite obiecte sau obstacole. Fie ca vorbim despre o suprafata moale sau care prezinta denivelari, fie ca laptopul este situat in apropierea unui perete sau a unui alt obstacol, odata ce zonele de eliminare a aerului sunt acoperite, ventilatorul nu va functiona in parametrii optimi.

O alta cauza foarte frecventa pentru care poti avea probleme cu functionarea continua a ventilatorului se refera la problemele cauzate de degradarea pastei termoconductoare. Aceasta pasta termica este de fapt o substanta care previne de asemenea supraincalzirea laptopului.

Odata ce aceasta se uzeaza si nu este inlocuita, ventilatorul va avea mai mult de „lucru” pentru a preveni supraincalzirea laptopului. Nu in ultimul rand poti avea o problema de hardware precum o baterie foarte veche si care este uzata. In acest caz vorbim despre o defectiune la o alta componenta a laptopului care poate solicita mai mult ventilatorul, putand duce ulterior si la uzura acestuia.

Daca observi faptul ca ventilatorul laptopului functioneaza constant la capacitate maxima, atunci este recomandat sa te adresezi unui service specializat pentru reparatii laptop. Chiar daca poti lua anumite masuri pe cont propriu, trebuie spus ca expertiza, pregatirea si dotarea de care poti beneficia intr-un astfel de service te vor putea ajuta sa identifici exact cauza care duce la functionarea necorespunzatoare a ventilatorului laptopului tau.

De asemenea, indiferent daca este nevoie de schimbarea pastei termoconductoare, de curatarea prafului acumulat in laptop sau de inlocuirea cooler-ului, intr-un service autorizat vei beneficia de servicii profesionale oferite cu o foarte mare promptitudine.

Este recomandat sa iei masurile necesare pentru a preveni uzura si suprasolicitarea ventilatorului. Daca totusi te confrunti cu astfel de probleme in functionarea ventilatorului laptopului tau, te asteptam intr-unul dintre centrele noastre de service pentru laptopuri din Bucuresti. Oferim servicii profesionale de calitate si garantie pentru piesele inlocuite, dar si pentru manopera executata de tehnicienii nostri.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top