Care sunt avantajele oferite de programele antivirus?

Cu totii stim cat de multe riscuri sunt astazi in mediul virtual. Indiferent daca vorbim despre accesarea website-urilor pe care le folosim pentru a ne informa sau daca vorbim despre primirea diferitelor e-mail-uri, riscurile asociate activitatii in mediul online sunt foarte numeroase si extrem de diversificate.

Tocmai de aceea se recomanda ca orice laptop sau orice sistem PC desktop sa aiba instalat un program antivirus. Un computer lipsit de protectia asigurata de astfel de software antivirus permite accesul tuturor tipurilor de virusi in cadrul sistemului. In consecinta, imediat ce ti-ai instalat sistemul de operare trebuie sa ai in vedere sa nu omiti etapa de instalare antivirus.

Ce daune poate provoca un virus computerului?

Daca un computer este atacat sau infestat cu unul sau mai multi virusi, atunci acesta poate sa afecteze respectivul computer in diferite moduri. O prima situatie este aceea in care computerul functioneaza foarte incet si cu mare dificultate. Prin urmare, daca semnalezi faptul ca rularea aplicatiilor software pe computer se face cu mare dificultate, exista sanse sa fie infectat cu virusi din mediul online.

Stergerea anumitor fisiere fara ca utilizatorul sa comande acest lucru este o alta dauna care poate fi provocata de un virus. Este foarte riscanta prezenta unui astfel de virus care poate duce la stergerea de fisiere care pot fi foarte importante pentru utilizator. Imposibilitatea de a efectua operatiunile si sarcinile dorite pe computer sau pe internet se regaseste de asemenea in randul daunelor care pot fi provocate de un virus care afecteaza computerul.

Colectarea de informatii personale precum adrese de e-mail, parole de conectare la e-mail sau la diferite aplicatii, toate acestea se regasesc de asemenea printre daunele care pot duce la necesitatea de instalare antivirus. Nu in ultimul rand necesitatea reformatarii hard disk-ului si a copierii datelor pe un hard extern se numara printre daunele care pot fi cauzate de existenta unui virus la nivelul computer-ului.

Prevenirea si combaterea virusilor cu programele antivirus

Pentru a evita sau pentru a combate situatiile anterior amintite care pot fi generate de virusii care se instaleaza la nivelul computerului se recomanda instalarea unui program antivirus. Principalul rol al unui astfel de software este acela de a preveni infectarea cu virusi a oricarui computer pe care este instalat. Orice potential virus din mediul online este identificat de acest program si este blocat inainte ca virusul respectiv sa fie instalat pe computer.

Cei mai multi dintre virusi sunt contracarati inainte de a ajunge sa se instaleze pe computer. De foarte multe ori utilizatorul nici nu realizeaza numarul urias de virusi care este blocat de un astfel de program antivirus. Dincolo de prevenirea infectarii unui computer cu un virus, programele antivirus au inclusiv rolul de a elimina astfel de riscuri daca acestea sunt deja instalate pe computer. Pentru acest lucru este necesara scanarea sistemului de operare si apoi folosirea functionalitatilor programului antivirus.

Pentru a te asigura ca vei beneficia de cele mai eficiente programe antivirus, service-ul nostru de calculatoare ofera servicii profesionale pentru instalare antivirus. In 20 de minute beneficiezi de avantajele unui software antivirus cu licenta pentru un an de zile.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top