Argumente pentru a nu folosi versiuni vechi de Windows

De foarte multe ori atunci cand ne obisnuim cu ceva, ne vine dificil sa facem o schimbare. Aceasta situatie este adesea valabila inclusiv in ceea ce priveste sistemul de operare Windows pe care il folosim pe laptop sau pe sistemul PC desktop.

Cu toate ca versiunea Windows 10 a aparut deja de mult timp pe piata, iar versiunea Windows 11 este aproape de a fi lansata, multa lume continua sa foloseasca versiuni vechi ale acestui sistem de operare, conform unor studii in randul utilizatorilor de Windows.

Insa trebuie spus ca nu este indicata utilizarea unor versiuni vechi de Windows pe calculatorul tau. Iar in ceea ce urmeaza sunt enuntate principalele argumente care nu recomanda folosirea acestor versiuni vechi de Windows.

Imposibilitatea de actualizare a sistemului de operare

Un prim argument care nu recomanda folosirea versiunilor de Windows precum Windows 7 sau Windows XP il reprezinta faptul ca aceste versiuni nu mai pot sa beneficieze de upgrade-uri. Cu alte cuvinte producatorul acestui sistem de operare nu mai ofera imbunatatiri ale versiunilor respective.

Iar acest lucru inseamna ca nu vei putea sa te bucuri de toate functionalitatile sistemului de operare pe care il ai instalat pe calculator.Prin faptul ca nu poti sa beneficiezi de actualizarea sistemului de operare Windows, acesta devine vulnerabil inclusiv in fata virusilor, odata ce computerul este conectat la internet.

Dificultati in instalarea programelor sau a aplicatiilor

Un al doilea argument pentru care nu recomandam folosirea in continuare a versiunilor vechi de Windows este dificultatea sau chiar imposibilitatea de instalare a diferitelor programe sau aplicatii pe calculator, programe sau aplicatii software care sunt constant imbunatatite.

Cu alte cuvinte, daca alegi sa folosesti chiar si in 2021 versiunea de Windows XP sau Windows 7, atunci foarte probabil ca iti va fi dificil, daca nu chiar imposibil uneori, sa instalezi anumite programe de care ai nevoie pe calculatorul tau.

Functionarea improprie a calculatorului

Un alt motiv pentru care merita sa ai in vedere instalarea unei dintre cele mai recente versiuni ale sistemului de operare Windows este reprezentat de faptul ca versiunile vechi s-ar putea sa functioneze impropriu in anumite situatii.

Acest lucru poate veni ca urmare a faptului ca driverele folosite si instalate pe calculator sunt depasite deja, dar in acelasi timp nu vei mai gasi drivere care sa se potriveasca pentru diferitele programe si aplicatii software care urmeaza sa le instalezi pe calculator. Iar de aici se poate ca uneori sa intampini dificultati in a folosi sistemul audio al calculatorului sau alte astfel de aplicatii.

Riscuri de securitate

Nu in ultimul rand nu recomandam folosirea in continuare a versiunilor vechi de Windows si prin prisma riscurilor de securitate ale acestor versiuni.Chiar daca poti apela la programe antivirus, trebuie spus ca un sistem de operare care nu isi face constant upgrade-uri este supus unui numar mare de riscuri de securitate online.Daca aceste argumente te-au convins sa renunti la versiunea veche de Windows, te asteptam intr-unul dintre centrele noastre de service pentru a te ajuta cu serviciile de instalare Windows.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top