5 semne care indica faptul ca ai nevoie de un service calculatoare

Cu toate progresele inregistrate in domeniul IT si al dispozitivelor electronice, durata de viata medie a unui laptop este de 5 ani de zile, pe cand un sistem PC desktop poate avea o durata de viata putin mai indelungata. Insa chiar si in acest interval de timp exista foarte multe sanse sa poti avea nevoie de servicii de intretinere si de reparatii pentru computer. Poti incerca sa rezolvi pe cont propriu respectivele probleme, insa este mai bine sa apelezi la un service autorizat. Iata care sunt 5 dintre problemele pentru care trebuie sa apelezi la un service calculatoare.

1. Nu poti folosi computer-ul la viteza maxima

Un prim semn care trebuie sa te convinga sa apelezi la un service autorizat este acela prin care observi ca in timp ce folosesti computer-ul, viteza de incarcare a programelor si de folosire a aplicatiilor software este foarte lenta. Chiar daca pentru a reda viteza optima sunt necesari anumiti pasi simpli, daca ai urmat astfel de pasi pe care ii poti gasi in numeroase tutoriale, atunci foarte probabil ca te confrunti cu o problema mai grava si ai nevoie de ajutor specializat.

2. Computer-ul se supraincalzeste

O problema majora cu care te poti confrunta este aceea in urma careia laptopul sau PC-ul tau se supraincalzeste atunci cand este utilizat. Supraincalzirea poate duce la avarierea anumitor parti componente pe partea de hardware. Daca computer-ul se supraincalzeste la folosirea celor mai noi aplicatii software sau jocuri, atunci inseamna ca problema este de fapt depasirea capacitatii respectivului dispozitiv. Daca in schimb folosesti doar programe care consuma memorie putina, atunci s-ar putea ca problema sa fie una mai complexa si este indicat sa apelezi la un service profesional.

3. Nu se incarca bateria laptopului

Tot in randul situatiilor in care este recomandat sa te adresezi unui service specializat in mentenanta si reparatii calculatoare regasim si aceea in care bateria laptopului nu se mai incarca. Daca problema este cu incarcatorul, acest lucru poate fi verificat folosind un alt incarcator compatibil. Daca problema sau defectiunea nu are legatura cu incarcatorul, atunci cel mai probabil defectiunea care trebuie solutionata are legatura cu bateria laptopului.

4. Aparitia ecranului albastru

O situatie destul de frecventa care indica o posibila eroare este aceea in care computer-ul indica ecranul albastru. In cazul sistemului de operare Windows acest lucru indica o eroare, uneori fiind vorba despre o eroare a sistemului de operare, pe cand alteori indica o eroare a hard disk-ului. Tocmai de aceea, pentru a te asigura ca identifici din timp eventuala defectiune, este recomandat ca daca aparitia ecranului albastru este frecventa, sa te adresezi de indata unui service autorizat.

5. Oprirea inopinanta a computer-ului

Nu in ultimul rand este recomandat sa te adresezi unui service autorizat atunci cand computer-ul tau se inchide fara a primi comenzi in acest sens sau fara a te anunta ca urmeaza sa se inchida. Astfel de opriri inopinante ale computer-ului sunt indicii care ar putea semnala probleme suficient de complicate ale hard drive-ului, probleme care pot fi remediate intr-un service calculatoare.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top