5 ponturi pentru a creste viteza de functionare a unui PC care ruleaza cu dificultate

Indiferent de cat de scump si de sofisticat este un computer, odata cu trecerea timpului acesta poate sa functioneze cu dificultate sau sa prezinte anumite defectiuni. Atunci cand un computer incepe sa functioneze mai incet decat la inceput, acest lucru poate deveni cu adevarat frustrant. Din fericire exista cateva actiuni pe care orice utilizator le poate intreprinde pentru a rezolva acest lucru si pentru a imbunatati viteza de functionare a calculatorului. Iata care sunt 5 ponturi pentru a obtine o viteza mai buna de rulare a computer-ului daca utilizezi sistemul de operare Windows.

1. Dezinstaleaza programele pe care nu le folosesti

Un prim pont este acela de a dezinstala programele pe care nu le folosesti si care din varii motive le-ai instalat pe computer. Cu totii folosim anumite aplicatii software la un moment dat, aplicatii software pe care ulterior nu le mai utilizam. In acest context poti avea in vedere sa eliberezi spatiu si sa reduci numarul de aplicatii care ruleaza in background pentru a spori viteza de rulare a computer-ului.

2. Sterge fiserele temporare

Un al doilea pont este acela de a sterge fisierele temporare care sunt stocate pe computer. Prin accesarea diferitelor pagini web si prin utilizarea numeroaselor aplicatii sau prin accesarea multitudinii de documente de pe computer, se creeaza anumite fisiere temporare care nu sunt propriu-zis stocate pe computer, dar care sunt regasite intr-un fisier destinat acestor fisiere temporare. Pentru a nu incarca inutil memoria computer-ului este recomandat sa stergi fisierele temporare la intervale regulate de timp. Pentru acest lucru poti tasta „%temp%” in buttonul de „Search” al meniului „Start” si apoi sa stergi toate fisierele temporare.

3. Dezactiveaza ce nu ai nevoie la Start-Up

Odata cu pornirea computer-ului exista anumite aplicatii software care pornesc automat. Acestea consuma memorie si pot incetini functionarea calculatorului. Insa anumite aplicatii nu sunt necesare si acestea pot fi dezactivate in a porni odata cu computer-ul. Pentru acest lucru poti tasta Start – „Run” in bara de Search – „msconfing” – click pe tab-ul „Startup” si apoi se debifeaza toate programele care nu sunt necesare.

4. Curata si elimina praful

Fara doar si poate ca pentru a preveni incetinerea oricarui computer trebuie ca periodic sa cureti praful acumulat in calculator. Pentru acest lucru este recomandat sa folosesti echipamente speciale daca ai cunostinta pentru astfel de operatiuni sau sa apelezi la specialistii in mentenanta computer.

5. Ruleaza o curatare a partitiilor

Nu in ultimul rand este indicat sa efectuezi o curatare periodica a hard disk-ului si a partitiilor realizate la instalarea sistemului de operare Windows. Pentru acest lucru poti urma pasii Start-All Programs-Accessories-System Tools-Disk Cleanup.Daca in ciuda faptuli ca ai urmat aceste sugestii computer-ul tau continua sa functioneze cu dificultate si programele se incarca foarte greu, atunci este recomandat sa apelezi la unul dintre centrele noastre de service din Bucuresti pentru o diagnosticare profesionala. In acest mod vom identifica motivul care duce la incetinerea PC-ului si vom gasi cea mai eficienta solutie pentru a reda functionalitatea PC-ului.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top