5 aspecte de avut in vedere pentru alegerea programului antivirus

De fiecare data cand accesam diferite pagini web suntem expusi la un numar uriasi de virusi, programe malware sau programe ransomware. Cu cat aceste amenintari cibernetice sunt mai sofisticate, cu atat este mai greu sa le identificam in sistemul de operare al computer-ului si cu atat este mai greu sa le combatem. Fara folosirea unui program antivirus aproape ca suntem victime sigure ale numarului foarte mare de astfel de amenintari din mediul online. Tocmai de aceea este important sa stim cum facem pentru a beneficia de cel mai bun soft antivirus pentru a asigura protectia computer-ului nostru si care sunt aspectele pe care trebuie sa le luam in calcul.

1. Ofera optiunea de free trial

Un prim aspect este acela referitor la versiunea free trial a unor astfel de aplicatii software. Avand la dispozitie aceasta varianta free trial, ai posibilitatea de a incerca functionalitatile respectivului program si de a testa daca aceste functionalitati sunt exact ceea ce iti doresti si ceea ce ai nevoie. In acest mod testezi functionalitatile pe care orice producator le prezinta ca fiind disponibile in momentul achizitiei software-ului respectiv.

2. Spatiul ocupat de program

Un al doilea aspect esential este cel referitor la spatiul ocupat de programul antivirus odata ce acesta este instalat pe computer. Chiar daca astazi majoritatea computerelor ofera suficient de mult spatiu de stocare, atunci cand un program antivirus ocupa foarte mult spatiu in memoria computer-ului exista riscul de a incetini anumite programe si de a incetini functionarea computer-ului. Prin urmare este foarte important sa alegi un astfel de software care ocupa cat mai putin spatiu.

3. Modalitatile de scan ale computer-ului

Datorita faptului ca oferta de programe antivirus si antimalware sunt foarte numeroase si foarte diversificate, uneori este dificil sa gasesti cea mai buna varianta in privinta modului in care aceste aplicatii software iti protejeaza computerul. Prin urmare este important sa ai in vedere acele variante care ofera scanare in timp real a computer-ului. De asemenea este important ca scanarea sa vizeze toate fisierele atunci cand esti conectat(a) la internat, dar si atunci cand esti offline.

4. Usurinta de indepartare a amenintarilor

Atunci cand nu esti un specialist in IT este dificil sa stii exact cum sa actionezi daca programul antivirus iti indica prezenta unui virus sau a unei amenintari. Tocmai in acest context este foarte important sa alegi un software care poate fi folosit foarte usor in tot ceea ce inseamna indepartarea eventualelor amenintari online, fara a fi necesara decizia din partea utilizatorului cu privire la actiunile respectivului software.

5. Actualizarile automate ale programului

Nu in ultimul rand este important de luat in calcul sa poti opta pentru programe antivirus care dispun de actualizari automate. La fel ca si programele si aplicatiile software, amenintarile din online sunt de asemenea intr-o continua evolutie. In acest context este foarte important sa optezi pentru un program antivirus care ofera actualizari automate la intervale periodice de timp.Daca ai nevoie de ajutor profesionist pentru programele antivirus, te asteptam in centrele noastre de  service pentru mentenanta si reparatii calculatoare.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top